top of page
_MG_9449.jpg

Over Jorunn

In 1994, op 15-jarige leeftijd, riep Jorunn Bauweraerts samen met Annelies Brosens en Nathalie Delcroix de folkgroep Laïs in het leven. Tot op vandaag beleven ze met z'n drieën magische tijden op grote en kleine podia, in binnen- en buitenland.

In 2005 belandt Jorunn bij Prima Donkey, een collectief uit Antwerpen met onder andere Rudy Trouvé, Gunter Nagels en muzikanten van DAAU. De donkere en meer experimentele aspecten van haar stem worden bovengehaald, een CD volgt en onder andere een concert op Pukkelpop.

In 2011 componeert en zingt ze mee in het muziektheater van Adem, een stuk van Braakland. Het stuk krijgt lovende kritieken en grijpt recht naar de keel. In 2015 en 2017 staat ze mee op podium bij de opvoering Colossus van Abattoir Fermé.

Ondertussen werd Jorunn ook lid van de Antwerps-Gentse band King Dalton: de melancholische, groovy roots vormen een heel eigen geluid. King Dalton heeft ondertussen drie platen uit. 

Deze winter toert Laïs langs de kerken met Midwinter Tales II. Daarnaast werkt Jorunn samen met Philip Masure aan een muzikaal uitvaartconcept, organiseert ze meerstemmige zangweekends en doet ze mee op de nieuwe plaat van Donkey Diesel.

 

In mei 2019 lanceert Jorunn een nieuw concept: het Opheliafestival, een workshopfestival voor en door vrouwen.

bottom of page